Γιώργος Κυρίτσης

Γεννήθηκε στην Καρδάμαινα της Κω το 1957.


Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο της Κω με άριστα και σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ επάγγελμα που ασκεί από το 1985.Από τα γυμνασιακά χρόνια δραστηριοποιήθηκε στον συνδικαλισμό και έγινε ο πρώτος πρόεδρος της μαθητικής κοινότητας του ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ Γυμνασίου Κω.Στη συνέχεια ανέπτυξε έντονη δράση στο φοιτητικό κίνημα και την περίοδο 1976-1979 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, καθώς και Αντιπρόεδρος του ιδίου Συλλόγου.


Την ίδια περίοδο (1976) γίνεται μέλος του ΠΑΣΟΚ και δραστηριοποιείται τόσο στην νεολαία (μέλος του γραφείου επαρχίας της Επιτροπής Νεολαίας ΠΑΣΟΚ) όσο και στην Τ.Ο Κουκακίου περιοχή κατοικίας του κατά τα φοιτητικά χρόνια.
Τα έτη 1979-1981 εκλέγεται πρόεδρος του Συλλόγου Δωδεκανησίων Σπουδαστών Αθήνας και δίνει όλες του τις δυνάμεις στην κατεύθυνση της ίδρυσης του ιδρύματος υποτροφιών Δωδεκανησίων Σπουδαστών που ευτύχησε να δει υλοποιούμενο και να λειτουργεί μέχρι σήμερα.
Πρωτοστάτησε την περίοδο της προεδρίας του στην ίδρυση βιβλιοθηκών σε νησιά της Δωδεκανήσου και χωριά της Κω.
Παράλληλα δεν ξεχνά τα προβλήματα της πόλης του και των ανθρώπων της και με άρθρα του στις τοπικές εφημερίδες παρεμβαίνει καταθέτοντας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις του για όσα απασχολούν τον τόπο μας.Στη συνέχεια υπηρέτησε την θητεία του σαν Έφεδρος Ανθυποσμηναγός στην Π.Α.Από το 1985 αφού ολοκλήρωσε τον κύκλο των σπουδών και την στρατιωτική του θητεία εγκαθίσταται στην Κω και διατηρεί σαν ελεύθερος επαγγελματίας γραφείο μηχανικού ασχολούμενος με τις μελέτες και τις κατασκευές ιδιωτικών έργων.Το 1986 παντρεύεται την φιλόλογο Χρυσάνθη Μανωλέρη και αποκτά δύο αγόρια τον Γιάννη και τον Στρατή.

Με την εγκατάσταση του στην Κω δραστηριοποιήθηκε άμεσα με τον συνδικαλισμό των μηχανικών και την περίοδο 1986-1988 εκλέγεται μέλος της Διοίκησης του παραρτήματος του ΤΕΕ Δωδ/σου στην Κω .Από το 1987 εκλέγεται μέλος της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ γίνεται μέλος της τριμελούς γραμματείας της και το 1995 εκλέγεται Γραμματέας της θέση που κρατά μέχρι το 2001.Από το 1993 μέχρι τον Ιανουάριο του 2001 είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κω περίοδος κατά την οποία τριπλασιάζονται οι γιατροί που υπηρετούν στο Νοσοκομείο, ιδρύονται νέες κλινικές (νεφρολογική- αιμοκάθαρση, παιδιατρική, οφθαλμολογική, ουρολογική κ.α. ) υλοποιούνται οι επεκτάσεις του αποδίδοντας έτσι στην κοινωνία του νησιού ένα ευπρεπές Νοσοκομείο.Στις 4 Νοεμβρίου του 2001 ιδρύει την ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ μια μεγάλη ανοικτή δημοκρατική δημοτική παράταξη στην οποία συμμετέχουν από την πρώτη στιγμή πολίτες της Κω από όλους τους πολιτικούς χώρους.
Με τη συστράτευση όλων αυτών των πολιτών δίνει τη μάχη των Δημοτικών εκλογών του 2002 και για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια η εκλογή Δημοτικής Αρχής οδηγείται σε Δεύτερη Κυριακή όπου το ποσοστό που παίρνει η ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι 48,50% αναδεικνυόμενη έτσι για πολλούς ο πραγματικός νικητής των εκλογών εκείνων.Στις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου 2006 ο Γιώργος Κυρίτσης και η ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ κερδίζει τις εκλογές με ποσοστό 44,10% και εκλέγεται Δήμαρχος Κω.
Την περίοδο 2007-2010 εκλέγεται αντιπρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Δωδεκανήσου και μέλος του Περιφερειακού Συμβούλιου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Την ίδια περίοδο είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρώπινου Δυναμικού της Τ.Ε.Δ.Κ.Ένα τεράστιο έργο υλοποιείται την περίοδο 2007-2010 στην πόλη της Κω, που αλλάζει όψη και ο δήμος μπαίνει σε τροχιά εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης.Η προσπάθεια ανακόπτεται με τις εκλογές του ενιαίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ δήμου όταν η ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ συγκεντρώνει ποσοστό 46,45% τη δεύτερη Κυριακή και καταλαμβάνει τη θέση της μείζονος μειοψηφίας.

Στις εκλογές της 25ης Μαΐου του 2014 ο Γιώργος Κυρίτσης εκλέγεται πανηγυρικά δήμαρχος του ενιαίου δήμου με ποσοστό 68,14% για να ξεκινήσει η μεγάλη προσπάθεια ανασύνταξης και ανάπτυξης όλου του νησιού της Κω.